säljblogg

Arbeta som mötesbokare

På Protosell arbetar ett helt team av mötesbokare eller SDR´s (Sales Development Representatives) som det heter hos oss. Vi passade på att ta dem lite på pulsen för att få deras bästa tips för att lyckas.

mötesbokare

Hur man lyckas som mötesbokare?

En av våra mötesbokare som lyckas säger så här när vi frågade vilka som är framgångsfaktorerna- ”Det gäller att hitta den röda tråden, utmaningar och vad de går igång på redan efter ett par dialoger och bygger sedan pitchen efter det 😊 Även att lyssna in personen på andra sidan och bjuda in till en aktiv dialog i samtalet.

Och givetvis att ställa rätt frågor och kunna argumentera för sin sak, att vara påläst! Hellre en fin återkomst och bra dialog än ett möte utan förankring, så kanske ett nej idag blir ett ja i morgon”.

3 Tips

För att summera våra tips kan det sammanfattas med tre F. Förberedelser, ”Fusklappar” och Finjusteringar.

  1. Att komma förbered in i en kunddialog återkommer rakt igenom. Du måste ha gjort din research.
  2. Använd dig av fusklappar, eller stödnoteringar på slagkraftiga uttryck för att kunna skapa wow-känslan i samtalet
  3. Sist men inte minst finjustera eller tweeka med tiden ju mer kunskap du får in. Kunskap är nyckeln till att öppna många dörrar.

Mötesbokare = Superhjältar

Våra mötesbokare är verkligen superhjältar. Alltid redo att kavla upp ärmarna och köra. Hos oss på Protosell är du aldrig ensam – oavsett om du arbetar hemifrån, i Italien eller Haparanda. Dina kollegor är bara ett samtal, en chatt eller ett videosamtal iväg. Stöttning, pushning, ett leende och VI – känslan är viktig de dagarna som är lite tuffare.

Extern mötesbokning

Vill du läsa mer om varför det är så bra att ta in extern byrå för din mötesbokning. Läs vårt blogginlägg varför extern mötesbokning.

Rulla till toppen