En promenad på lunchen (med hela företaget) gör att ni kommer må bättre och tänka stora, fria och kreativa tankar. På kuppen har ni roligt och stärker sammanhållningen. Vi gör det varje dag. Promenerar alltså och dessutom på betald arbetstid!

Kanske ser din arbetsplats ut ungefär som vår? Kontorsarbete, sammanträden, kundmöten, resor och ett visst mått att press och stress. Många dagar spännande, aktivt och roligt. Men en sak är vetenskapen överens om. Den mänskliga kroppen är dåligt byggd för ett helt stillasittande liv. Sanningen att det typiska ”kontors- och tjänstemannalivet” riskerar att göra våra kroppar och sinnen svagare. Efter att vi en längre tid diskuterat HUR vi skulle kunna erbjuda en motionsform som passar majoriteten av medarbetarna på ProToSell kom vi plötsligt på hur vi skulle öka pulsen hos kollegorna. Lyckligtvis finns det ett enkelt och billigt recept till ökat välmående och rörelse. Ut och gå!

Engagerad personal som vill motionera

På Protosell bestämde vi oss för att bjuda medarbetarna på 15 minuter betald motion på lunchen om medarbetarna var beredda att satsa 15 minuter av sin lunch. Gensvaret var starkt och intresset på topp! I mars 2017 lanserade vi “Protosell Powerwalk” under 30 minuter varje dag. 50-75 procent av personalen ställer dagligen upp på den arrangerade motionspromenaden runt Ängelholm. “Protosell-truppen” leds av en eller flera medarbetare som bestämmer slinga och som coachar och hejar på den raska promenaden. I sol och regn arrangeras lunch-promenaden och personalen älskar det. Nyttorna är flera. Det häftiga är att det inte bara handlar om att man får luft och sträcker ut kroppen, själen och tankarna syresätts och diskussionerna under promenaden pendlar mellan arbete och privatliv i en böljande rörelse. Redan efter några veckor noterade vi att medarbetare mådde bättre, spänningshuvudvärk minskade, och samtalen var kreativa och utvecklande för både det personliga och till nytta för företagets utveckling.

Vi kommer förstås att mäta och följa upp betydelsen av denna satsningen men kan redan nu rekommendera er att följa vårt exempel. Jag är säker på att din personal skulle uppskatta initiativet.

Keep on Walking!

“ProToSell Powerwalk”

  • Startat initiativet 2017
  • Personalens initiativ – vill bli hälsosammare – vill få in träning på dagen
  • De som går ut och går får 15 min längre lunch.
  • 30 minuter promenad med en upplagd rutt. Leds av medarbetare som hejar på.
  • Mår bättre av detta – förebyggande arbete – slipper spänningshuvudvärk, piggare, arbetsglädje.
  • Mål: bl.a. minskad sjukfrånvaro. Efter sex månader följa upp och analysera.
  • Minst 20 personer i grupp varje dag.
  • Det är viktigare än någonsin att vara en bra arbetsgivare som förstår work-life-balance. Företaget hjälper personalen att må bättre och personalen stärks och företaget mår bättre.
  • Mycket annat än hälsa kommer ur promenaden – man rör sig framåt och även tankarna rör sig framåt.
  • ProToSell bjuder också på dagliga frukostar – full frukost mellan 9.30-10.00 varje dag. Hjälper människor äta bättre på morgonen. Bra start på dagen.

Läs mer om hur det är att jobba på ProToSell här, och läs om våra Lediga tjänster här.

Joakim Hultén, Operativ chef på ProToSellJoakim Hultén, Operativ chef på ProToSell