Förra veckan var jag inbjuden som talare på ett event som Landskrona stad och Landskrona BoIS bjudit in till.

Landskrona har vad flera tillfällen i historien varit föremål som både kommersiellt och industriellt centrum, och det är ju ingen underdrift att staden har en unik historia och helt enastående arkitektur.

Bild från Landskrona Stad om norra Borstahusen

Runt 150 personer från näringslivet hade samlats där för att Lyssna på mitt föredrag kring Digitaliseringen & Säljet, , och även på planchefen Johan Nilsson om de offensiva satsningar staden gör för att få in fler barnfamiljer och yrkesarbetande i Öresundsregionen till de fantastiska områden man nu släpper tomter till, tex i populära Borstahusen.

Jag slogs av den otroliga framåtanda som finns i staden, och tänkte dela med mig av mig av ett par insikter från dagen:

För dig som är i husbyggartankar är ett hett tips att överväga Landskrona och Borstahusen (dessa tomter kommer att sälja som smör i solsken). Och som tillägg har Engelska Skolan valt att starta upp här……
Vi alla jobbar med försäljning av något slag; för Landskrona handlar det om att skapa en fantastisk (kund)upplevelse för de som väljer att bo i kommunen.

Det är mycket som talar för att digitaliseringens framfart kommer göra att folk i allt större utsträckning väljer att bosätta sig utanför storstadsområdena, och jag tror att det är läge för kommunerna i regionen att se upp; ett Landskrona som för redan 470 år sedan lyckades med en stark inflyttning av borgare (visserligen med 4 års skattefrihet som inflyttningslöfte) – kommer resa sig igen och blir en tuff konkurrent till de andra havsnära kommunerna.

Jag kommer i alla fall följa utvecklingen med intresse!

Är du nyfiken på att lära dig mer om de 3 starkaste trenderna inom sälj och marknad 2017? Vi möter nu den andra vågen av digitalisering där skärmar blir sensorer och artificiell intelligens börjar finnas i ting runt om oss. Och visst är ambivalensen kring vart digitaliseringens gränser skall dras fortfarande stor, men faktum är att teknikens framfart faktiskt skapar tid för oss att bygga relationer. Klicka här för att komma till artikeln.