säljblogg

Hur föräldraskap är förenligt med ambitiösa karriärsplaner

När jag i förra veckan medverkade i P4 och föreläste på F-gruppen, pratade vi om hur föräldraskapet kan vara förenligt med karriär och bibehållen hälsa. Så vad kom vi fram till? Som förälder vill du ge dina barn både rötter och vingar, samtidigt som många också har ambitiösa karriärsplaner.

Möjligt? Absolut säger jag, men tyvärr ofta med eftergifter och många gånger på bekostnad av den egna hälsan.

Mina reflektioner;

Ta hjälp ❤️ett gott föräldraskap kan vara pluralistiskt! Barn mår bra av att ha flera förebilder, och vi alla skulle må bra av att hjälpa varandra över generationsgränserna, att dela på matlagning familjer emellan och kanske även andra sysslor under den ofta så hektiska veckan.

Välj ?ett stort problem för oss alla är att hela världen förefaller tillgänglig och sociala medier spär på villfarelsen om en perfekt familj, ett perfekt hem, en perfekt kropp, en superkarriär, ett supersocialt liv och ett passionerat förhållande. Öva dig i att välja, och framförallt välja bort.

Prioritera vila och återhämtning?‍♀️Om vi ens vilar oss, så är det när vi är helt slutkörda. Prioritera återhämtning och att göra saker som är lustfyllda för dig. Fyller du inte på dina reserver, så blir det inget över till andra heller.

Karolina Wallin Brorsson P4 om föräldraskap och karriärOch kanske viktigast; Våga följ din inre kompass

Allt detta är frågor som jag personligen brinner mycket för, då jag under många år själv reflekterat över detta. Läs mer om min filosofi med företaget här. 

//Karolina

Kort om mig:

Karolina Wallin Brorsson är VD på Protosell, flerfaldig Gasell-företagare och starkt engagerad i frågor kring framtidens försäljning och entreprenörskap. Karolina är också styrelseordförande i edtech-bolaget StudyBee, och arbetar i styrelserna i Nyföretagarcentrum Skåne Nordväst och Styrelseakademien Skåne, samt är ledamot i Sydsvenska Industri- och Handelskammaren och ledamot i European Parliament of Enterprises.

Rulla till toppen